plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez vyprážania: Pripravte si chrumkavé cuketové kúsky v rúre!

Neviete odolať vyprážanej cukete v trojobale? Vyskúšajte ju pripraviť v rúre, je to zdravšie a chutí rovnako vynikajúco.

Tiež obľubujte chrumkavú vyprážanú cuketu? My sa tejto chrumkavej zeleniny doslova nevieme dojesť, ale vieme aj to, že vyprážané pokrmy nie sú pre naše zdravie žiadnou výhrou. Preto sme pátrali a vypátrali skvelý recept na chrumkavú cuketu v trojobale, ktorú pripravíte bez vyprážania, v rúre. Chutí vynikajúco!

Potrebujeme:

6 ks menšej mladej cukety

2 lyžičky soli

Na obalenie:

4 bielky

2 lyžice vody

1/5 šálky hladkej múky (1 šálka=250 ml)

2 strúčiky cesnaku

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

¼ lyžičky soli

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

2 šálky strúhanky

8-10 lyžíc oleja

Postup:

Cukety dobre umyjeme (nemusíme šúpať) a prekrojíme pozdĺžne na polovicu a následne každú polovicu ešte raz na polovicu. Z každej cukety tak získame 4 tyčinky.

Všetky kúsky vložíme do sita, posypeme soľou a necháme 30 minút „vypotiť“. Potom je dôležité cuketu dobre vysušiť papierovým obrúskom – kúsky cukety musia byť čo najviac suché.

Pripravíme si ingrediencie na obaľovanie. Múku zmiešame s parmezánom a korením.

V inej misky vymiešame bielky s 2 lyžicami vody. Do poslednej misky nasypeme strúhanku.

Cuketu najskôr potrieme olejom, a postupne obaľujeme najskôr v múčno-syrovej zmesi, potom v bielku a nakoniec v strúhanke.

Obalené kúsky cukety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 35 minút.

7109aaca9b668b378fe0974fdf91d5e1_view_l

Najlepšie recepty na dnes