Výborná, chutná a skutočne rýchla torta, ktorú milujú malí aj veľkí maškrtníci. Poriadna porcia krému a chrumkavé maslové sušienky – to je tá pravá kombinácia na výborný štart do nového týždňa.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
500 ml smotany na šľahanie
12 lyžíc kukuričného škrobu
1 bal. vanilkového cukru
100 g čokolády na varenie
100 g bielej čokolády
4 lyžice kr. cukru
Maslové sušieky na základ torty
Postup:
Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie. Z tejto zmesi odlejeme asi 200 ml a tie zmiešame s oboma druhmi cukru a škrobom. Zvyšné mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Potom do zmesi pridáme zmes s cukrom a škrobom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding (varíme asi 2-3 minúty).
Puding rozdelíme na dve časti – do jednej vmiešame tmavú, do druhej bielu čokoládu a miešaním rozpustíme.
Podlhovastú formu na pečenie s odňímateľnými bokmi vyložíme fóliou a na dno uložíme maslové sušienky (môžeme trochu pokvapkať mliekom). Na sušienky striedavo lejeme tmavý a biely krém, vďaka čomu nám vznikne mramorový vzor.
Necháme dobre vychaldiť, vyberieme z formy a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika