plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez kysnutia: Jednoduché pagáčiky zo smotanového cesta na stole o pár minút

Rýchla chuťovka k telke alebo k poháru dobrého vínka. Túto dobrotu máte na stole už o pár minút!

Rýchla chuťovka k telke alebo k poháru dobrého vínka. Ak pripravujte pagáčiky len z kysnutého cesta, vyskúšajte niečo oveľa rýchlejšie. Tieto smotanové pagáčiky máte na stole už o pár minút.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 masla (alebo tuku na pečeni)

1 téglik kyslej smotany

1 bal. kypriaceho prášku do pečiva

1 lyžičku soli

Na potretie:

1 žĺtok

Na posypanie:

Sezamové semienka

Postup:

Príprava nemôže byť jednoduchšia. Všetky suroviny Je dôležité, aby mali izbovú teplotu) spojíme a vymiešame hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou približne 1 cm a vykrajujeme jednotlivé pagáčiky (pomocou vykrajovátka alebo pohára).

Pagáčiky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody. Posypeme sezamovým semienkami a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút (pagáčiky sledujte, pretože každá rúra pečie inak. Keď budú na povrchu zlatisté, z rúry ich vyberte).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes