plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto palaciniek vyprážaných na panvici: Obyčajné palacinkové cesto stačí vyliať na plech, palacinku na bavorský spôsob si zamilujete!

Tieto palacinky som sa naučila v Bavorsku a odvtedy ich robím pravidelne. Stačí pripraviť obyčajné palacinkové cesto, vyliať ho na plech a dať piecť.

Tieto palacinky som sa naučila v Bavorsku a odvtedy ich robím pravidelne. Stačí pripraviť obyčajné palacinkové cesto, vyliať ho na plech a dať piecť. Nakoniec prelejte mliečnym sirupom, alebo podávajte s džemom či tvarohom. Sirup však odporúčam, môžete ho pripraviť viac a skladovať v chladničke.

Na palacinky

Potrebujeme:

6 vajec

1 šálku mlieka

1 šálku hladkej múky

½ lyžičky soli

2 lyžice masla

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a vložíme do nej aj zapekaciu misu, alebo plech s vyššími okrami – to je dôležité, aby sme docielili, že palacinka bude krásne nadýchaná.

Vajcia ušľaháme s mliekom, múkou a soľou. Napokon pridáme maslo a vymiešame dohladka. Cesto navrstvíme do vyhriatej zapekacej misy (nemastíme). Pečieme po dobu 20 minút pri teplote 200 stupňov. Potom vyberieme z rúry a opatrne odlepte okraje palacinky od povrchu misy, aby sa uvoľnil horúci vzduch. Podávame preliate teplým mliečnym sirupom a posypané práškovým cukrom.

Mliečny sirup

Potrebujeme:

1 šálku cmaru

1 a ½ kr. cukru

2 polievkové lyžice kukuričného sirupu

½ šálky masla

1 lyžičku jedlej sódy

2 lyžičky vanilkovej arómy

Postup:

Vo väčšom hrnci rozpustíme cmar, cukor, maslo a sirup. Za stáleho miešania varíme na miernom plameni, kým sa celá zmes nespojí. Zložíme z plameňa, pridáme jedlú sódu – začne reagovať s cmarom čo uvidíte ako penenie – pokračujeme v miešaní. Nakoniec primiešame vanilku. Necháme mierne vychladnúť a prelejeme cez palacinku. Zvyšný sirup skladujeme v čistých sklenných nádobách v chladničke.

zdroj: nobiggie

Najlepšie recepty na dnes