Hravá a neuveriteľne chutná torta, ktorá si vás určite získa. Navyše, nevyžaduje zložitú prípravu a jej formu a prevedenie si môžete upraviť podľa vlastných predstáv.
Potrebujeme:
Na bledú vrstvu:
1 šálku bieleho jogurtu
1 vajce
¾ šálky kryštálového cukru
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
Na čokoládovú vrstvu:
1 šálku jogurtu
1 vajce
3/4 šálky kryštálového cukru
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
2 lyžice kakaa
Náplň:
600 g banánového (prípadne vanilkového) jogurtu
4-5 zrelých banánov
2 šálky jogurtu + práškový cukor na vrch torty
Na polevu:
100 g čokolády na varenie
1 lyžicu masla
Na vrch torty:
4 banány
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. V miske zmiešame jogurt s vajíčkom, múkou, cukrom a jedlou sódou. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo hladké cesto.
Cesto navrstvíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Rovnako postupujeme aj v prípade druhého – tmavého cesta. Oba korpusy pečieme pri teplote 180 stupňov (pripravenosť cesta skontrolujeme špajdlou).
Z tmavého cesta vykrojíme základňu torty – kruh s priemerom trochu väčším ako priemer misy, v ktorej budeme náplň torty pripravovať. Zvyšné tmavé a svetlé cesto nakrájame na kúsky a vložíme do spomínanej misy. K cestu pridáme nakrájané banány a banánový jogurt.
Zmes dôkladne premiešame a potom navrstvíme na pripravenú základňu z tmavého cesta – vyformujeme tvar kupoly. Na vrch navrstvíme jogurt rozmiešaný s práškovým cukrom a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Nakoniec tortu ozdobíme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Banány rozrežeme pozdĺžne na 2-3 kúsky, jednu stranu natrieme čokoládou a prilepíme na povrch torta. Následne zalejeme zvyšnou čokoládou.
zdroj: vk