Perfektný trik, ako udržať banány čo najdlhšie čerstvé aj počas horúčav: Funguje to!

Poznáte to. Prinesiete si domov trs čerstvých banánov a na druhý deň po čerstvom a sviežom ovocí nie je ani stopy. Na šupke sa objavia tmavohnedé škvrny, ktoré naznačujú, že ovocie je vo vnútri prezreté.

Dnes vám ukážeme trik, vďaka ktorému môžete predĺžite čerstvosť banánov. Základom je využitie vedomostí o procese zrenie tohto ovocia.

Potrebujeme:

Trs banánov

Plastovú fóliu

Postup:

Stonky banánov jednoducho zabalíme do plastovej fólie. Po odstránení jedného banánu stonky opäť zabalíme do fólie.

Picture of Preserve the Bunch: Wrap Stems with Plastic Wrap

12, 1:51 PM.jpg

Picture of Separate, then Wrap the Stems

Ako to funguje?

Táto jednoduchá metóda zabraňuje etylénu – plynu, prirodzene produkovanom v procese zrenia – aby sa dostal do ďalších častí plodu a  spôsobil tak jeho rýchle prezretie. Samozrejme, zabalenie stonky nezabráni dokonale tomu, aby sa plyn nedostal do kontaktu s ovocím, ale rozhodne to proces zrenia spomalí. Banány tak ostanú dlhšie také, aké ste si ich priniesli z obchodu.

zdroj: instructables

Dnes najobľúbenejšie