plny-hrniec_transparent_negativ.png

9 najlepších Pizza jednohubiek, ktoré viete rýchlo pripraviť!

Prinášame vám najlepšie recepty na bezkonkurenčné pizza chuťovky, ktoré viete rýchlo a jednoducho pripraviť.

Vynikajúce, rýchle a skutočne jednoduché na prípravu. Prinášame vám najlepšie recepty na neodolateľné pizza chuťovky, ktoré vás zachránia vždy, keď príde nečakaná návšteva, alebo vás prekvapí náhla chuť na niečo dobré pod zub.

Trhané pizza jednohubky

Fotopostup: Cesnakové pizza jednohubky hotové za pár minút

Potrebujeme:

Bagetu (60 cm dlhú, prípadne niekoľko menších)

½ šálky roztopeného masla

1 prelisovaný cesnak

1 ½ šálky strúhaného syru

1/3 šálky rajčinovej omáčky na pizzu

120 g obľúbenej klobásy nakrájanej na kolieska (príp. suchú salámu)

¼ červenej cibule nakrájanej na drobno

½ lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Bagetu nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm. Maslo zmiešame s cesnakom a touto zmesou potrieme každý kúsok nakrájanej bagety. Trochu cesnakového masla odložíme na neskôr.

Bagetové kolieska potrieme rajčinovou omáčkou a nasypeme na ne kúsky cibule a syr. Na vrch uložíme kolieska klobásy.

Takto pripravené kolieska naukladáme na seba (cca 6-7 kusov). Potom kolieska preložíme do zapekacej misy (viď obrázok).

Zvrchu potrieme kolieska zvyšným maslom a misu zakryjeme alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 minút, kým bagety nie sú na povrchu zlatisté.

Posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme ešte teplé.

Pull Apart Garlic Pizza Bread - every piece is like a mini pizza! Can be made ahead and even reheated in the microwave.

Pizza lodičky

Potrebujeme:

500 g hladkého cesta

250 ml teplej vody

7 g sušeného droždia

3 lyžice rastlinného oleja

1 lyžičku cukru

1 lyžičku soli

Náplň:

200 g salámy – klobásy, alebo párkov

50 g sterilizovaných šampiónov – krájaných

100 g cherry paradajok

250 g strúhaného syra

50 g olív

3 lyžice paradajkovej omáčky

Postup:

V miske zmiešame 50 ml teplej vody s droždím a cukrom.Kvások potom zmiešame s ostatnými ingredienciami na cesto a vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme 1 hodinu vykysnúť.

Salámu nakrájame na plátky, paradajky aj olivy nakrájame tiež na plátky.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 6 časté – obdĺžnikov. Obdĺžniky preložíme na plech vyslaný papierom na pečenie. Na každý navrstvíme omáčku (nie až ku krajom). Uložíme plátky salámy, paradajok, olív, húb a okraje zavinieme tak, aby sme získali tvar lodiek.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme syrom.

Pizza muffiny

Pizza muffiny

Potrebujeme:

¾ šálky polohrubej múky

¾ lyžičky prášku do pečiva

1 lyžičku korenia na pizzu

Špetku soli

Sladkú červenú papriku

¾ šálky mlieka

1 vajce

1 šálku strúhanej mozzarelly

¼ šálku strúhaného parmezánu

1 šálku suchej alebo polosuchej salámy nakrájanej nadrobno (ideálne peperoni)

½ šálky paradajkovej omáčky na pizzu

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov a pripravíme si plech na muffiny, ktorý vystelieme papierovými košíkmi.

V miske zmiešame múku, soľ, korenie, sladkú papriku a prášok do pečiva. Potom pridáme tekuté ingrediencie – mlieko, vajíčko a vymiešame homogénne hladké cesto. Nakoniec do cesta vmiešame oba syry, salámu a necháme 10 minút odstáť.

Hotové cesto navrstvíme do košíčkov, vložíme do rúry a pečieme cca 20-25 minút pri teplote 190 stupňov.

Podávame s paradajkovou omáčkou.

Pizza plátky

Chrumkavé pizza jednohubky

Potrebujeme:

Formu na muffiny

Tortilly (3 ks)

Konzervu pizza omáčky

1 ½ šálky nastrúhaného syra

Kolieska obľúbenej salámy alebo klobásy

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a pomocou prázdnej plechovky vyrežeme z každej tortilly kolieska. Formu na muffiny zľahka vymastíme olejom a kolieska vtlačíme do vnútra. Každé koliesko potrieme omáčkou, posypeme syrom a na vrch naukladáme kolieska salámy.

Pečieme cca 14 minút, kým syr nie je rozpustený.

Pizza slimáky

Pizza slimáky z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 hárok rozvaľkaného lískového cesta

200 g šunky nakrájanej na plátky

Paradajkovú omáčku na pizzu

Zelené olivy nakrájané na kolieska

1 lyžicu olivového oleja

1-2 strúčiky cesnaku

200 g strúhaného syra

1 vajce na potretie

Pizza korenie

Postup:

Olivový olej zmiešame v miske s roztlačeným cesnakom.

Lístkové cesto potrieme zmesou oleja a cesnaku. Potom na cesto rozotrieme paradajkovú omáčkou a navrstvíme naň plátky šunky, olivy a posypeme strúhaným syrom (podľa chuti môžeme pridať aj ďalšie ingrediencie ako kukuricu, huby, paradajky, atď). Nakoniec posypeme pizza korením a cesto zrolujeme.

Rolku nakrájame na kolieska (slimáky) a tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút, alebo kým cesto nieje zlatisté.

Baklažánovo-syrové mini pizze

Potrebujeme:

2 baklažány

4-5 väčších paradajok

3-4 strúčiky cesnaku

200 gramov nízkotučného strúhaného  syra

Olivový olej (príp. akýkoľvek rastlinný olej)

2 – 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Baklažány umyjeme a nakrájame na plátky hrubé 5-6 mm. Plátky ochutíme z oboch strán soľou a korením. Papier na pečenie potrieme olejom a uložíme naň kolieska baklažánu.

Pizza kornúty

Chrumkavé pizza kornútky plnené šunkou a syrom

Potrebujeme:

Na cesto:

(môžete použiť aj hotové lístkové cesto)

400 g polohrubej múky

125 ml vody

125 ml teplého mlieka

1 lyžičku kryštálového cukru

1 lyžicu sušeného droždia

½ lyžičky soli

2 lyžice oleja

Náplň:

100 g šunky

100 g tvrdého syra

Kečup alebo paradajkovú omáčku podľa chuti

Sušené oregano alebo bazalku

Pikantnú polosuchú salámu podľa chuti

Postup:

V teplom mlieku rozpustíme cukor a droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. Medzitým nasypeme do misky múku, soľ, olej, vodu a pridáme kvások. Vymiešame hladké jednotné cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme z neho 8 kruhov s priemerom približne 14 cm.

fisek-pizze-b569a915f5932cf6bc1791b9b496b0ab_view_l

Každý kruh potrieme kečupom alebo paradajkovou omáčkou. Na kečup uložíme strúhanú šunku alebo plátky šunky, prípadne kolieska salámy. Na každý kúsok navrstvíme trochu strúhaného syra, posypeme korením a potom zabalíme do tvaru kornútku.

fisek-pizze-9f3dbb03d4caa6b73b78604d5184d4d2_view_l

fisek-pizze-927ee9dfc5d079ac4e054d1409b7dfb8_view_l

fisek-pizze-efd3466b3c0f9253708fc3aa64ce219e_view_l

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 250 stupňov, kým povrch kornútkov nebude zlatistý.

Necháme chvíľu vychladnúť a podávame ešte teplé.

Mini rolky plnené šunkou a syrom

aroj0h4OAjE

Skvelá a rýchla večera z lístkového cesta a chutnej náplne. Chutia vynikajúcou, či už ich podávate teplé alebo studené.

Potrebujeme:

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

Majonézu (cca 1-2 lyžice)

100 g šunky, klobásy alebo párkov nakrájaných na kolieska

100 g strúhaného syra

Pažítku, petržlenovú vňať alebo kôpor nasekané najemno

1 vajce na potretie

Postup:

Lístkové cesto potrieme majonézou. Následne navrstvíme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom. Nakoniec posypeme bylinkami (prípadne korením podľa chuti).

Cesto zrolujeme, popicháme vidličkou a nakrájame na menšie kúsky (cca 5 cm). Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým povrch rolád nie je zlatistý.

Hrnčekové pizza muffiny so šunkou a syrom

Potrebujeme:

Šálka = 200 ml

1 šálku hladkej múky

1 šálku mlieka

Soľ podľa chuti

1 väčšie vajce

½ šálky strúhanej mozzarelly

½ šálky nadrobno nakrájanej šunky

1 bal. prášku do pečiva

½ lyžičky sušeného oregana

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a oreganom, pridáme mlieko zmiešané s vajíčkom. Nakoniec pridáme aj šunku, syr, dobre premiešame a necháme a stáť 10 minút.

Potom cesto navrstvíme do vymastených formičiek na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Mozzarella sa vo vnútri kováčikov krásne roztečie, čo môže pôsobiť, akoby vnútro nebolo dostatočne upečené. Nemusíte sa však obávať, sú správne upečené a rozpustený syr im len pridá na chuti!

 

Najlepšie recepty na dnes