Ak si chcete víkend spríjemniť sladkým dezertom a radi by ste vyskúšali niečo nové, máme pre vás tip. Pripravte si tortu s náplňou podľa vlastnej chuti, ktorej základ tvoria lahodné smotanové pláty. A čo je najlepšie, pripravíte ich celkom bez pečenia – na suchej panvici. Potom už stačí len naplniť a skvelý dezert je na svete.
Potrebujeme:
200 g kyslej smotany
1 lyžičku jedlej sódy
150 – 200 g cukru
3 šálky hladkej múky
Postup:
Kyslú smotanu zmiešame s jedlou sódou. Zmes začne reagovať a na povrchu sa objavia bublinky.
Po chvíli pridáme do zmesi cukor a opäť premiešame. Múku pridávame postupne a keďže cesto bude stále hustnúť, vypracujeme ho rukami.
Z cesta vytvoríme 9 menších kúskov – loptičiek. Tie valčekom rozvaľkáme do tvaru kruhu – jednotlivé kúsky by mali byť približne rovnaké, prečnievajúce kúsky cesta odrežeme.
Nakoniec koláčiky opečieme z oboch strán na suchej panvici dozlatista. Môžeme použiť ako základ torty, sladkých dezertov, alebo ako chutné sušienky k šálke kávy či mlieka. Využitie je len na vašej fantázii.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk