Tento dezert vznikol úplnou náhodou, pôvodne som chcela pripraviť klasické tiramisu, ale kedže bolo teplo a mala som doma zmrzlinu, rozhodla som sa, že spravím zrýchlenú verziu, do ktorej práve zmrzlinu zakomponujem práve zmrzlinu. Toto je výsledok :-). Odvtedy už nikto klasické tiramisu nechce a všetci pýtajú tento dezert! :-)
Potrebujeme:
200 ml šľahačky
1 lyžicu Nutelly
200 g mascarpone alebo jemného tvarohu
Vanilkovú zmrzlinu podľa chuti
Dlhé piškóty
Vychladnutú kávu
Strúhanú čokoládu, orechy alebo inú pochúťku na posypanie
Med podľa chuti
Postup:
Vanilkovú zmrzlinu vyberieme v predstihu z chladničky, aby zmäkla.
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Mascarpone alebo tvaroh zmiešame s nutellou a potom túto zmes opatrne vmiešame do šľahačky. Prípadne môžete pridať med na dosladenie.
Dve piškóty namočíme do kávy, rozlomíme a vložíme na dno dezertného pohára. Potom do pohára navrstvíme kopček zmrzliny, čokoládový krém, zmrzlinu a opäť krém. Na vrch nastrúhame čokoládu.
Dezert je hotový a môžete si pochutnávať! :-)