plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 skvelých dezertov z jabĺk, ktoré zvládnete behom chvíľky

Rýchle jablkové dezerty 5x inak. Vyčarujte neobyčajný dezert z obyčajného ovocia!

Jablká nie sú vynikajúcim a zdravým ovocím, ale tiež skvelou ingredienciu, z ktorej môžeme vykúzliť množstvo chutných dezertov. Vyskúšajte ich aj vy!

Jablkové lízanky

Potrebujeme:

Karamel

Jablká

Postup:

Lyžičkou jemne vykrojíme z jablka menšie guľôčky, nastokneme ich na drevenú špajľu alebo špáradlo a namočíme do karamelu. Necháme zaschnúť a môžeme si pochutnávať.

Jablkové kúsky s karamelom

Potrebujeme:

3 jablká odrody Gala

3 jablká odrody Granny Smith

Hoblinky tmavej alebo bielej čokolády

Roztopenú bielu čokoládu

Karamelovú polevu

Postup:

Jablká umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Plátky oboch odrôd striedavo ukladáme na do formy. Posypeme hoblinkami čokolády a ozdobíme karamelovou polevou a bielou čokoládou.

Rozkvitnuté jablká

Potrebujeme:

2 sladké jablká

2 lyžice masla

3 lyžice hnedého cukru

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžičku škorice

4 karamelky

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Vrchnú časť jablka odrežeme (približne ¼) a vyberieme jadro (lyžičkou). Potom urobíme ostrím nožom 2 hlboké kruhové zárezy okolo jadra tak, aby sme jablko celkom neprerezali. Potom urobíme ostrým nožom lúčovité zárezy (viď foto).

Do stredu každého kúsku jablka vložíme karamelku.

Maslo zmiešame s hnedým cukrom a vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnky, aby sa zmes rozpustila. Pridáme hladkú múku, škoricu, premiešame a zmes nanesieme na vrch jabĺk.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 25-30 minút, ale kým jablká nie sú mäkké.

Podávame teplé, ideálne ozdobené kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Jalbká so smotanovým syrom

Potrebujeme:

220 g smotanového syra alebo jemného tvarohu

1-2 jablká

Karamelovú omáčku

Postup:

Jablko umyjeme, nakrájame na plátky a rozložíme na plytkú servírovaciu misu. Do misky preložíme smotanový syr (prípadne ho vyklopíme na misu k plátkom jabĺk) a polejeme karamelovou omáčkou. Môžeme posypať orechmi.

Smotanovo-kamremolovú zmes natierame na plátky jabĺk.

Sladká jablková sangria

Potrebujeme:

700 ml jablčného muštu

¼ šálky karamelového sirupu

700 ml bieleho vína

Postup:

Víno zmiešame s muštom . Do tejto zmesi pridáme kúsky jabĺk a karamelový sirup.

zdroj: takprosto

 

Najlepšie recepty na dnes