plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 zemiaky, 3 vajcia, múka a jogurt: Vyskúšajte 30-minútové extra jemné placky!

Namiesto zemiakov či ryže. Vyskúšate ako prílohu extra jemné jogurtové placky!

K omáčke, mäsku, alebo len tak – ako chutný olovrant alebo večera.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

250 g hladkej múky

3 vajcia

150 ml bieleho jogurtu

150 ml horúceho mlieka

Soľ, olej na vyprážanie

Na vrch:

Jarnú cibuľku

Postup:

Zemiaky ošúpeme a varíme v horúcej vode 10 minút. Potom vodu zlejeme, zemiaky roztlačíme na kašu a prilejeme horúce mlieko. Necháme vychladnúť.

Keď sa kaša ochladí, pridáme múku, vajcia, jogurt a dobre premiešame. Ak je cest príliš husté pridáme viac jogurtu, ak naopak príliš riedke, pridáme viac múky. Malo by nám vzniknúť husté cesto na placky.

Na panvici rozpálime olej a naberačkou dávkujeme cesto. Opražíme z oboch strán ako klasické placky. Podávame potreté cesnakom, maslom alebo s kyslou smotanou. Vynikajúce sú aj ako príloha k omáčkam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: fiisanatos

titulná foto: reprofoto fiisanatos

Najlepšie recepty na dnes