plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 recepty na výborné polievky, ktoré vám pomôžu schudnúť: Skvele zasýtia, zbavia telo toxínov a sú nabité vitamínmi a živinami!

Ak chcete chudnúť zdravo, siahnite po jedlách bohatých na cenné živiny, ktoré zasýtia a pritom obsahujú len málo kalórií. Rovnako, ako tieto výborné polievky, ktoré vám navyše pomôžu zbaviť sa toxínov a očistiť tak organizmus.

Držanie diéty si mnohé spájajú s obmedzovaním sa v príjme kalórií či dokonca hladovaním. To však rozhodne nie je správny spôsob, pretože takýto prístup na oberá o energiu, odčerpáva z tela živiny a tiež zvyšuje riziko jojo efektu. Ak chcete chudnúť zdravo, siahnite po jedlách bohatých na cenné živiny, ktoré zasýtia a pritom obsahujú len málo kalórií. Rovnako, ako tieto výborné polievky, ktoré vám navyše pomôžu zbaviť sa toxínov a očistiť tak organizmus.

Brokolicová polievka s censkom

Potrebujeme:

1 lyžicu olivového oleja

1 cibuľu

500 g brokolice

1 strúčik cesnaku

750 ml vody

1 zväzok rukoly

Soľ a korenie

Postup:

Brokolicu umyjeme a rozdelíme na menšie časti. V hrnci zahrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľku. Potom pridáme cesnak nakrájaný nadrobno a postupne prilievame vodu. Nakoniec pridáme brokolicu, ochutíme soľou, korením a keď voda zovrie, necháme variť asi 8-10 minút. Odstavíme a rozmixujeme. Nakoniec pridáme aj rukolu a môžeme tiež rozmixovať, alebo nechať pokrájané na väčšie kúsky. Môžeme podávať s nasucho opraženými semienkami a kvapkou sójového mlieka.

Mrkvovo-zázvorová polievka – ľahká a liečivá

Potrebujeme:

500 g mrkvy

1 cibuľu

1 lyžicu strúhaného zázvoru

700 ml zeleninového vývaru

700 ml smotany 10%

3 lyžice olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlatista. Pridáme strúhaný zázvor a chvíľu spolu restujeme na panvici. Mrkvu očistíme na kocky a pridáme k cibuľke, zalejeme vývarom a necháme variť asi 30 minút. Ochutíme soľou, korením a rozmixujeme. Potom preložíme opäť na plameň a pridáme smotanu. Premiešame a varíme ešte 5 minút. Podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Šošovicová s koriandrom a cibuľkou

Potrebujeme:

450 g šošovice

60 g zeleru

3 šalotky

4 strúčiky cesnaku

500 ml vývaru zo zemiakov

750 g zemiakové3 l vody

250 ml sójového mlieka

½ lyžičky koriandra

Soľ a korenie podľa chuti

3 lyžice olivového oleja

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme vo vode tak, aby boli polomäkké. Vodu zo zemiakov však nevylejeme, ale použijeme na prípravu polievky. Zeler, cibuľky šalotky a cesnak nakrájame nadrobno a spolu orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme vývar zo zemiakov, vodu, šošovicu a varíme 15 minút. Tesne pred koncom varenia pridáme zemiaky a paradajky nakrájané na plátky. Varíme 10 minút a nakoniec vlejeme do polievky zohriate sójové mlieko a dochutíme soľou a korením.

Najlepšie recepty na dnes