13 tipov na chutnú večeru z kuracieho mäsa, ktorú pripravíte do 30 minút!

Chutné jedlo vám nemusí zabrať hodiny prípravy. Prinášame vám 13 skvelých tipov na chutnú večeru, ktorú pripravíte skutočne rýchlo, jednoducho a bez zbytočnej námahy. Inšpirujte sa skvelými tipmi.

Chutné jedlo vám nemusí zabrať hodiny prípravy. Prinášame vám 13 skvelých tipov na chutnú večeru, ktorú pripravíte skutočne rýchlo, jednoducho a bez zbytočnej námahy. Inšpirujte sa skvelými tipmi.

Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou a syrom

Potrebujeme:

2 ks väčších kuracích pŕs

250 g kyslej smotany

200 g strúhaného syra

Sladkú papriku

Zväzok petržlenu

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 8 menších rezňov.

Mäso ochutíme soľou, korením a osmažíme na rozpálenom oleji približne 3-4 minúty z každej strany. Olej na ktorom sme mäso orestovali nalejeme do zapekacej misy a naň uložíme plátky mäsa.

Rezne posypeme paprikou a na vrch navrstvíme kyslú smotanu a strúhaný syr.

Vložíme do vyhriatej rúry a teplotu stiahneme na 180 stupňov. Pečieme po dobu cca 15 minút.

Hotové mäso posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

[notification type=“notification_info“ ]Tip: Pokiaľ si prácu v kuchyni radi uľahčíte a urýchlite, prehliadnite si moderné vstavané rúry od značky MORA, ktoré umožňujú uložiť prípravu až 8 vašich receptov. Rúru je možné okrem pečenia na niekoľkých úrovniach využiť aj k zaváraniu, rozmrazovaniu, predhrievaniu či výrobe domáceho jogurtu. S pomocou funkcie EcoClean potom prakticky bez námahy zvládnete i neobľúbené čistenie rúry.[/notification]

Ľahký a rýchly šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme:

1 paradajku

1 uhorku

200 g kuracích pŕs

1 lyžicu sójovej omáčky

Šalát

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Petržlenovú vňať a najemno nasekaný kôpor

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme okoreníme. Preložíme do misky, pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a necháme marinovať 20 minút.

Kuracie kúsky krátko opražíme na rozpálenej panvici z oboch strán dozlatista.

Šalátové listy umyjeme a osušíme. Potom natrháme na kúsky a zmiešame s krájanou uhorkou a paradajkou. Napokon pridáme najemno nasekané zelené bylinky, kuracie kúsky a pokvapkáme olivovým olejom.

Môžeme podávať.

Rýchla Gyros misa

gyors-gyros-tal-salataval

600 g kuracieho mäsa

3 lyžice olivového oleja

2 lyžičky gyros korenia

2 lyžičky soli

3 lyžičky sladkej papriky

2 lyžičky cesnakového prášku

Zemiaky:

1 kg nových zemiakov

Olej

Soľ

Šalát:

1 hlávku ľadového šalátu

2 ks paradajok

4 jarné cibuľky

1 stredne veľkú uhorku

500 ml gréckeho jogurtu

Sušenú bazalku, tymian, soľ a citrónovú šťavu

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolky a dáme uvariť do vriacej vody. Potom vyberieme, osušíme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Kým sa pripravujú zemiaky, kuracie prsia umyjeme, nakrájame na menšie kúsky (prúžky) a zmiešame s olivovým olejom, gyros korením, soľou, paprikou a cesnakovým práškom. Necháme niekoľko minút v páci a zatiaľ pripravíme šalát. Ľadový šalát natrháme na kúsky, pridáme krájanú paradajku, cibuľku a uhorku. Jogurt zmiešame so soľou, koreninami a citrónovou šťavou.

Nakoniec na oleji opražíme marinované kuracie kúsky. Smažíme približne 5-7 minút. Podávame mäso so zemiakmi, šalátom a dressingom. Ako prílohu môžete zvoliť aj vyprážané hranolky, verzia so zapečenými zemiakmi je však ľahšia. Prípadne môžete gyros podávať v pšeničnej alebo kukuričnej placke a zemiaky celkom vynechať.

Kuracie prsia na pive

edes-soros-csirkemell

Potrebujeme:

750 g kuracieho mäsa

2 stredne veľké cibule

200 ml piva

2 lyžice horčice

2 lyžice medu

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie psia umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Každý posypeme soľou a korením.

Na panvici zahrejeme trochu oleja a sprudka osmažíme kuracie psia z oboch strán. Potom kuracie prsia vyberieme a vyberieme z panvice. Do tej istej panvice pridáme 1-2 lyžice oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista.

V samostatnej miske zmiešame pivo, horčicu a med.

Keď je cibuľa opražená, pridáme pivnú zmes. Keď sa začne variť, pridáme kuracie mäso a krátko povaríme, kým kuracie mäso nie je celkom pripravené. Podávame so šalátom, alebo prílohou podľa vašej chuti.

Kuracie stehienka pečené so smotanovými zemiakmi

Smotanové zemiaky zapečené s kuracími stehienkami!

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

4 ks kuracích stehien bez kostí a kože

2 ks mrkvy

500 ml sladkej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka.

Kuracie stehná umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpáli rastlinný olej a orestujeme stehienka. Potom pridáme strúhanú mrkvu a všetko spolu chvíľu restujeme, kým mrkva nezmäkne. Nakoniec zalejeme smotanou a všetko spolu varíme niekoľko minút. Dochutíme soľou a korením.

Uvarené zemiaky scedíme, preložíme do zapekacej misy a zalejeme smotanovo-mäsovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút.

Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Pikantné kuracie kúsky so syrovou omáčkou

fuszeres-csirkemell-kockak-sajtmartassal

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 cibuľu stredne veľkú

2 lyžice slnečnicového oleja

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Štipku chilli

Štipku sušeného zázvoru

Štipku škorice

Na omáčku:

200 ml smotany na šľahanie

200 ml mlieka

100 g taveného syra

100 g strúhaného tvrdého syra

1 lyžicu hladkej múky

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Orestujeme na oleji dozlatista. Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s koreninami a soľou. Kuracie mäso pridáme k cibuli a sprudka opražíme, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni, kým sa voda odparí.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvicu nalejeme mlieko a smotanu. Privedieme do varu, pridáme múku a varíme za stáleho miešania, kým zmes nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme tavený a strúhaný syr. Keď sa rozpustia, omáčka je pripravená.

Z panvice z mäsom odstránime pokrievku a varíme ešte 5 minút. Mäso podávame preliate syrovou omáčkou s prílohou podľa chuti.

Šťavnaté kuracie prsia pečené s jablkami

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 jablko

1 strúčik cesnaku

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

70 ml mlieka

1 paradajku

1 červenú cibuľu

Sušené oregano, bazalku, prípadne iné korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Jablko umyjeme, zbavíme jadra a tiež nakrájame na kúsky (krájame na približne rovnako veľké mesiačiky).

Cibuľu nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme kuracie kúsky a všetko spolu varíme na panvici približne 7 minút. Potom pridáme jablko a ešte 3 minúty varíme na panvici.

Paradajku ošúpeme, nakrájame nadrobno a zmiešame s pretlačeným cesnakom, mliekom, koreninami a soľou.

Zmes z panvice preložíme do hlbšej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 10 -15 minút.

Chrumkavé kuracie karbonátky

219440_215957_imgp1900

Potrebujeme:

350 g kuracích pŕs

1 krajec chleba

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

1 lyžička soli

Čierne korenie podľa chuti

½ lyžičky chilli vločiek

50 g strúhaného parmezánu

½ lyžičky strúhanej citrónovej kôry

1 zväzok petržlenu nakrájaný nadrobno

Postup:

Kuracie prsia nakrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými prísadami (cesnak nakrájame nadrobno a chlieb natrháme na malé kúsky). Dôkladne premiešame, aby sa všetky prísady prepojili. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ktoré vyprážame v rozlpálenom oleji dozlatista. Hotové karbonátky osušíme papierovým obrúskom a podávame s prílohou podľa chuti.

Ľahký krémový šalát bez majonézy

Potrebujeme:

200 g uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kocky

200 g sterilizovanej mrkvy

200 g sterilizovaného hrášku

1 strúčik cesnaku

100 g bieleho gréckeho jogurtu (do jogurtu kvapneme trochu citrónovej šťavy)

200 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Je to celkom jednoduché, v miske spojíme všetky prísady, pridáme jogurt a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Premiešame a môžeme podávať.

Kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke

Potrebujeme:

800 g kuracích rezňov

2 lyžice zemiakového škrobu

2 lyžice najemno nasekáneho zázvoru

300 g ananásu

Omáčka:

2 lyžice jablčného octu

2 lyžice sójovej omáčky

1 lyžicu cukru

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké prúžky (môžeme ochutiť trochou soli). Papriku nakrájame na prúžky a ananás nakrájame nadrobno.

V miske zmiešame všetky ingrediencie na omáčku a necháme bokom.

Kuracie mäso preložíme do misky a pridáme zemiakový škrob – premiešame, aby sa dostal na všetky kúsky.

Na panvici zahrejeme približne 2 lyžice rastlinného oleja a pridáme kuracie kúsky – opražíme dozlatista. Kuracie kúsky potom preložíme na tanier a necháme bokom.

V tej istej panvici krátko osmažíme zázvor (približne 30 sekúnd), potom pridáme papriku a za stáleho miešania smažíme asi 3 minúty tak, aby zelenina zmäkla.

Nakoniec pridáme kuracie mäso a ananás. Postupne za stáleho miešania pridáme aj omáčku a varíme 1-2 minúty.

Podávame s ryžou.

Ľahký cestovinový šalát s kuracím mäsom a jogurtovou zálievkou

Potrebujeme:

500 g uvarených cestovín

100 g šunky nakrájanej nadrobno

1 a ½ šálky uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

1 šálku sterilizovaného hrášku

1 šálku sterilizovanej krájanej mrkve

1 a ½ šálky cheery rajčín nakrájaných na polovice

2 strúčiky cesnaku – nakrájaného nadrobno alebo pretlačeného

Zálievka:

½ šálky mlieka

1 a ¼ šálky gréckeho jogurtu

Soľ

Čierne mleté korenie

Sušenú bazalku

Oregano

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 lyžičku olivového oleja

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát. V inej miske si pripravíme zálievku a to rovnako zmiešaním všetkých ingrediencií. Zálievku vmiešame do šalátu a môžeme si pochutnávať.

Vláčne kuracie lievance

Potrebujeme:

2 ks kuracích rezňov

2 menšie cibule

Soľ a korenie podľa chuti

1-2 lyžice majonézy (príp. kyslej smotany)

1 lyžicu hladkej múky

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame nadrobno. Cibuľu zmiešame s kúskami kuracieho mäsa, pridáme rozšľahané vajíčko, múku a majonézu. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.

Zmes dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s rastlinným olejom a vyprážame jednotlivé lievance z oboch strán dozlatista. Z hotových lievancov odstránime servítkou prebytočný olej.

Podávame s prílohou podľa chuti – vynikajúco sa k lievancom hodí napríklad zemiaková kaša.

Kuracie muffiny s kyslou smotanou a syrom

Potrebujeme:

300 g kuracieho mäsa

1 vajce

1 lyžicu kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu zemiakového škrobu

Menšiu cibuľku

70 g strúhaného tvrdého syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. V miske zmiešame mäso s vajíčkom, syrom, a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Pridáme škrob, soľ, korenie, smotanu a pretlačený cesnak. Dôkladne premiešame.

Formu na muffiny vymastíme trochou oleja a navrstvíme do nej náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200-220 stupňov 20-25 minút. Podávame s obľúbenou omáčkou alebo dressingom.

Dnes najobľúbenejšie