plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútové cesto na pizzu: Bez čakania na vykysnutie!

Nemusíte čakať na vykysnutie. S cestom pracujeme hneď!

Vynikajúce domáce cesto, ktoré je skvelou alternatívou ku klasickému kysnutému cestu. Jediným rozdielom je to, že s cestom môžete pracovať hneď a nemusíte tak čakať na vykysnutie.

Potrebujeme:

1 bal. sušeného droždia

1 šálku vody s teplotou približne 50 stupňov (môžeme ju nahradiť srvátkou)

3 šálky hladkej múky

2 lyžice olivového oleja

½ lyžičky soli

(Na odmeranie surovín používajte pohár s rovnakým objemom)

Postup:

V miske zmiešame šálku múky s vodou a droždím. Premiešame a pridávame po častiach zvyšnú múku – za stáleho miešania. Nakoniec pridáme soľ a olej. Vypracujeme hladké, mäkké a pružné cesto.

S cetom hneď pracujeme – rozvaľkáme na požadovaný tvar a pridáme suroviny podľa chuti – paradajkovú omáčku, šunku, zeleninu, syr,… a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 230 stupňov približne 10 minút. Počas pečenia je potrebné pizzu sledovať kedže každá rúra pečie inak.

Najlepšie recepty na dnes